Danes so oblačila dostopna vsem

Menim, da v današnjem času lahko oblačila naredijo velik vtis ampak morda še vseeno ne vplivajo toliko na statusni simbol kot je bilo to včasih.

Je pa zato toliko večji prikaz kako izražati sebe in svoje identitete in pripadnosti. Saj navsezadnje, lahko pridemo do urejenega videza tudi z nižje cenovnimi oblačili. Prav tako pa tisti ki imajo malo več v denarnici, ni nujno, da je njihov stil oblačenja prikazan z dragimi blagovnimi znamkami. Prav tako, se danes lahko tudi kar hitro zgodi, da so oblačila, kakor tudi ličila, tisti vzrok, ko se velikokrat zmotimo pri letih in tako hitro pride do tega, da kakšnega najstnika ali najstnico zamenjamo s polnoletno osebo.

Danes so oblačila dostopna vsem

To pa velja tudi obratno, saj lahko hitro koga ocenimo da ima kar precej manj let saj ga lahko tudi oblačila zelo pomladijo. Čeprav v resnici ni nekega pravila oblačenja glede na leta. A toliko, kolikor so bila oblačila včasih namenjena bolj funkcionalnosti in zaščiti pred vremenskimi vplivi in zunanjim temperaturam, so jih zaradi pomanjkanja virov izdelovali iz bolj trajnostnih materialov in oblačilo prilagajali, popravljali in ga hranili še za naslednje generacije. Tako so bile cunje včasih res redkejše in težko dostopne. A velikokrat je bilo to ročno delo. Danes pa je tako, da je cunj že ogromno vrst. Zaradi vse te globalizacije, pa so tudi cenovno zelo dostopnejše in cenejše. Tako so pravzaprav postala oblačila že potrošen material s katerim se lahko posameznik individualno izraža. Zaradi vse te digitalizacije, pa se tudi moda zelo hitro spreminja, saj je hiter dostop do družbenih omrežij in pa od raznih današnjih influencerjev tisto, kar narekuje novo modo.

Ne glede na to, kako pa se vsa moda spreminja, se vedno bolj povečuje zavest o trajnosti. Tako so po mestih tudi postavljeni razni kontejnerji za oblačila, organizirana razna srečanja za izmenjavo oblačil in pa kreativno obnavljanje in iz starih ustvarjanje novih oblačil. A še vseeno, se mi zdi, da kljub vsej tej masi, bi moralo biti takšnih pristopov več.