Marjetki je evidenca delovnega časa postala prava vrlina

Sestra se je zaposlila v kadrovski službi kot administratorka za vodenje zaposlenih v določenem podjetju. Poleg vseh bonitet, dopustov, bolniških izostankov je morala biti izpolnjena tudi evidenca delovnega časa za vsakega zaposlenega. Da bi bila natančna in ostala na tem delovnem mestu, si je v računalniškem programu excel naredila tabele z zaposlenimi in vanje vpisovala vse podatke, ki so bili potrebni za obračun osebnih dohodkov in zraven je bila tudi evidenca delovnega časa s katero je vodila prisotnost.

Marjetki je evidenca delovnega časa postala prava vrlina

Tega se je najbolj bala, da ji ne bo šlo od rok, saj je bil to ključen podatek, za katerega si ne sme privoščiti napak, saj to zelo vpliva na dohodek posameznih zaposlenih. V službo je prihajala za sedmo uro, s sodelavkami so spile kavo in se pomenile kako bo potekal delovni dan. Pri vodenju raznih evidenc so si razdelile delo. Bili so prijeten tim in delo je potekalo nemoteno. Vedno je bilo največ dela ob zaključku meseca, kjer so morali biti vsi podatki vnešeni in pripravljeni za obračun plač. Največ dela je predstavljala evidenca delovnega časa, saj je bilo potrebno za vsakega zaposlenega posebej prenašat podatke. Tako so tekli dnevi in meseci in sestra je bila že usposobljena za svoje delo, opravljala ga je z lahkoto in prav tako ji evidenca delovnega časa ni delala več težav in jo je vpisovala zelo samozavestno. Neko jutro pri kavi pa je vstopila tudi vodja kadrovske službe z nasmehom na ustih in veselo pozdravila. S sodelavkami so se spogledale in ji odzdravile a samo ona je vedela zakaj je prišla. Bližal se je namreč datum izteka pogodbe in čakala je novice od vodje. Vodja se je prisedla in jih povprašala kako so in zatem povedala zakaj se je oglasila tako zgodaj.

Rekla je, da jim z veseljem sporoča, da so dobili novo sodelavko za stalno v njihovo ekipo. Pohvalila jo je in ji ponudila napredovanje ampak evidenca delovnega časa bo pa ostala njena naloga, ker jo zapisuje zelo brezhibno.