Nova notranja senčila smo izbrali v bolj temnih tonih

Že kar nekaj let smo imeli v našem stanovanju notranja senčila iz lesa, ki so bila sicer zelo lična na pogled, vendar niso naredila ravno veliko zasenčenja. Vendar smo jih taka sprejeli in tako nikoli dolgo spali, saj jih je jutranje sonce zlahka premagalo. Pa vendar jih je postopoma načel zob časa in ena za drugo so začele počasi razpadati. In tako se je nekega dne pri kosilu razvnela debata, da bi bilo koristno nabaviti nova notranja senčila, vendar so se naša mnenja kar precej razlikovala. 

Moj mož je bil vedno pristaš zaves, ki pa so bile meni absolutno nesprejemljive in na srečo je imela hčerka alergijo na prah in tako sem lahko upravičila, da zavese niso najbolj primerne za nas. Sin je predlagal notranja senčila v obliki lamelnih zaves, ki pa bi v bistvu tudi kar precej dvigovala prah z premikanjem. Hčerka predlagala ponovno notranje žaluzije kot naša nova notranja senčila, vendar smo se vsi v en glas strinjali, da potrebujemo take, ki bodo bolj zatemnila prostor. 

Nova notranja senčila smo izbrali v bolj temnih tonih

Ker nismo sploh vedeli kaj še vse obstaja smo vzeli računalnik in preverili kakšna notranja senčila so sploh na voljo. Po nekaj časa brskanja je mož imel fantastično idejo. Predlagal je naj se usedemo v avto in se odpeljemo najbližjega salona za notranja senčila, nato pa se ustavimo še na tortici na poti nazaj. In ne boste verjeli vsi smo se absolutno strinjali z idejo. 

Odpeljali smo se v bližnje mesto in v salonu senčil nas je prijazen gospod usmeril na oddelek notranjih senčil, kjer so bila vsa res zelo nazorno razstavljena. Poleg tega je poleg pisalo vse glavne karakteristike. In hitro smo se odločile, da bodo plise zavese naša nova nova notranja senčila. Vsak si je izbral bravo in vzorec za svojo sobo, le tej so bili temnejši, da so naredili bolj temno. Skupaj pa smo izbrali vzorce za notranja senčila v bolj svetlih odtenkih za kuhinjo in dnevno, ki so prepuščali več svetlobe in samo zakrivalo pred pogledi.