Snegobran je pomemben člen vsake strehe

Nekaj časa nazaj smo se končno spravili do tega, da smo se lotili enega projekta, ki nas je čakal že kar nekaj časa. No ta projekt pa je bil ta, da smo morali doma prenoviti našo streho, saj je bila ta že zelo stara, ter je bilo zato že malo nevarno, da bi nam v hišo začela uhajati voda, saj bi nam to lahko povzročilo kar nekaj škode. 

Snegobran je pomemben člen vsake strehe

No zato pa smo se le lotili tega dela, kjer pa smo se kar odločili, da bomo to opravili sami, saj smo s strehami že imeli kar nekaj izkušenj, poleg tega pa bi s tem prihranili tudi kar nekaj denarja. No tako pa smo preračunali, koliko materiala bomo potrebovali, ter smo nato kupili vse potrebne strešnike, kjer pa nismo smeli pozabiti na snegobran, oziroma na snegobrane. 

Tako pa je snegobran zelo pomemben člen, pri postavitvi katere koli strešne kritine, oziroma strehe. Snegobran pa se nato postavi na posamezne strešnike, oziroma se jih postavlja kar sproti, med tem, ko se postavljajo strešniki, saj je potrebno snegobran zatakniti za strešnik, predno se postavi naslednjega.

Tako pa snegobran, oziroma snegobrani, služijo temu, da zadržujejo sneg na strehi. To pa je pomembno zaradi tega, ker se lahko na strehi nabere sneg, ki pa zaradi nizkih temperatur nato zmrzne. Ko pa zmrzne pa postane spolzek, kar pomeni, da bi lahko zdrsel s strehe, ter še komu padel na glavo, ter ga poškodoval, ali pa bi povzročil materialno škodo, če imamo pod robom strehe parkiran kakšen avto. Zato pa ga tukaj snegobran zadrži, saj se ta sneg, oziroma led, zatakne za posamezen snegobran, ter ga tako obdrži na strehi, dokler se ne stopi.

No tako pa smo nato le postavili vse potrebne strešnike in pa snegobrane, tako da smo lahko zaključili s tem našim projektom, ki nas je sedaj čakal že kar nekaj časa.